În intimitate – bărbați vs femei

Intimitatea se referă la sentimentul de apropiere emoțională. Intimitatea este atunci când doi oameni pot fi sinceri unul cu celălalt și își pot împărtăși sentimentele, temerile și dorințele cele mai profunde. Este posibil doar atunci când ambele părți au încredere una în alta și sunt dispuse să profite de șansa pentru a-și dezvălui vulnerabilitățile. Intimitatea este o nevoie umană fundamentală.

Există diferențe în percepțiile privind confidențialitatea bărbaților și femeilor.

Viziunea bio-socială a bărbaților este să fie puternică și să controleze situația. Ei pot simți nevoia să-și ascundă slăbiciunile, ceea ce le poate împiedica capacitatea de a avea intimitate. Intimitatea înseamnă aproape întotdeauna dezvăluirea unui anumit nivel de vulnerabilitate. Bărbații se pot retrage din relațiile intime pentru că le este teamă să-și piardă independența și puterea. Acest lucru se datorează faptului că ei cred că intimitatea înseamnă renunțarea la control. În realitate, intimitatea nu înseamnă renunțarea la independență. Înseamnă pur și simplu conectarea cu ceilalți. . Mulți bărbați confundă sexul cu intimitatea. Intimitatea fără sex se poate dovedi a fi foarte neprofitabilă. Totuși, sexul poate avea ca rezultat un act pasional și intens. Este posibil să ai intimitate chiar și fără sex. Bărbații asociază sfârșitul unei relații bazate pe activitate sexuală cu o pierdere a intimității și a intensității. Acest prag ar trebui interpretat ca un semn pentru a începe o nouă fază în relație. Ambii parteneri vor trebui să depună eforturi pentru a menține apropierea emoțională de care s-au bucurat încă de la început. Lipsa vocabularului emoțional poate îngreuna, de asemenea, atingerea intimității bărbaților. Se simt mai puțin capabili decât femeile să-și exprime emoțiile, dorințele și așteptările.
Femeile și bărbații se concentrează diferit pe relații. Bărbații tind să fie mai concentrați pe grupurile lor, în timp ce femeile sunt mai preocupate de relațiile lor cu cei mai apropiați. În timp ce femeile tind să se concentreze asupra specificului relațiilor lor, bărbații privesc întreaga imagine. Femeile sunt mai capabile să exprime emoțiile și au curajul să le împărtășească. De asemenea, pot oferi sprijin celor dragi atunci când au nevoie. Barbatii tind sa fie mai preocupati de aspectele fizice ale unei relatii si privesc intimitatea ca fiind pur fizica. Separarea sau dizolvarea conjugală este o problemă pe care femeile o întâmpină adesea chiar înainte de a se întâmpla, în timp ce bărbații sunt mai afectați de separare.
Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să creați confidențialitate pentru bărbați și femei:

Recunoaște importanța practicării intimității. Este dificil să faci acest lucru și necesită participare.
Recunoașteți riscurile emoționale ale intimității – Deschiderea față de altcineva poate duce la sentimente rănite. Trebuie să ai încredere în ei pentru a fi deschiși și pentru a elimina orice teamă de a fi rănit. Așteptarea răspunsului celeilalte persoane se poate dovedi a fi prea lungă și ar putea avea ca rezultat să nu obții intimitatea și apropierea pe care le dorești.

  • Chiar dacă nu ești de acord cu gândurile și emoțiile celeilalte persoane, fii sincer cu relația ta. Învață să faci față sentimentelor incomode care pot apărea din dezacorduri fără a te retrage sau a ataca.
    Este posibil să ai din nou intimitatea pe care o dorești cu partenerul tău. Dacă distanța emoțională devine o parte obișnuită a relației tale, este mai probabil ca relația să se termine.
  • Poți fi sincer și deschis cu privire la sentimentele tale.
  • Discutați cu partenerul dvs. nevoile nesatisfăcute și posibilele mijloace de a le satisface.